Tervetuloa Vihersuunnittelu Ahosen kotisivuille.Tarjoan piha- ja puutarhasuunnittelua sekä neuvontaa omakoti-, rivitalo- ja mökkipihoihin Keski-Suomessa: Jyväskylä (Palokka, Puuppola, Tikkakoski, Vaajakoski, Korpilahti), Muurame, Laukaa, Petäjävesi, Joutsa, Jämsä, Äänekoski ja Saarijärvi.

Yrittäjä Helena Ahonen-Tarkiainen

Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 1989, jolloin perustin yrityksen Viherahonen Oy. Vuonna 2013 yritys vaihtoi osakeyhtiöstä toiminimeen Vihersuunnittelu Ahonen.

Juureni ovat Karstulassa. Siellä näin pienestä pitäen taimien kasvatusta isäni perustamalla Ahosen Taimistolla. Nuoruusvuosinani olin kesäisin töissä kotitilan Taimistolla.

Koulutus

Puutarhuriksi valmistuin 1983 Harjun puutarhakoulusta ja puutarhateknikoksi vuonna 1985 Lepaalta. Tämän jälkeen olen tehnyt pihasuunnitelmia, viherrakennusta ja myynyt Ahosen Taimiston taimia. Taimimyymälää pidin 5 vuotta Muuramessa vuosina 1994-1999.

Pihan suunnittelu

Piha on tärkeä osa omakotiasumista. Omakotitalo hankitaan usein, jotta olisi piha, jossa voi oleilla ja puuhastella, lapsilla tilaa leikkiä ja pelata sekä nauttia kotipuutarhan antimista. Pihan tulee myös olla toimiva ja kaunis katsella.

Lähes aina asukkaiden toiveena on helppohoitoinen piha. Helppohoitoisuuteen voidaan vaikuttaa pihan suunnittelulla.
Pihan hoitotöihin vaikuttavat hankittavan mullan laatu, luonnontilaiseksi jäävät alueet, nurmialueet ja niiden laajuus sekä kasvivalinnat. Täysin ilman pihan hoitoa ei helppohoitoinenkaan piha pysy siistinä.

Pihasuunnitelmassa ratkaistaan säilytettävä ja uusi kasvillisuus, maan muotoilu, luiskat ja mahdolliset muurit, kulkuväylät, pintamateriaalit, oleskelu- ja leikkipaikat, valaisimien paikat sekä muut mahdolliset toiminnot. Pihasuunnitelmasta ilmenee kasvilajit ja niiden kappalemäärät sekä multakerrokset. Pihasuunnitelma tehdään asiakkaan toiveet ja olemassa oleva ympäristö huomioiden. Ohjeita ja neuvoja annetaan myös kasvien istutuksesta ja hoidosta.

Pihasuunnittelu alkaa asiakkaan yhteydenoton jälkeen tontilla käynnillä ja vaihtoehtojen kartoittamisella. Pihakäynnin yhteydessä asiakas saa hinta-arvion pihasuunnitelmasta. Vaihtoehtoina ovat myös luonnossuunnitelma tai neuvontakäynti, jotka ovat edullisempia kuin pihasuunnitelma.
Pihasuunnitelman hintaan vaikuttavat suunniteltavan alueen pinta-ala, korkeuserot ja asiakkaan toiveet.

Pihasuunnitelman hinta-arviokäynti lähiseudulla on ilmainen.

Pihasuunnitelmaa varten tarvitaan tontin asemapiirustus, talon pohjapiirustukset sekä julkisivukuvat.

Pihasuunnittelija tekee ensin pihaluonnoksen, joka esitellään asiakkaalle. Tämän jälkeen tehdään tarvittavat muutokset varsinaiseen pihasuunnitelmaan.

Pihasuunnitelman ja neuvontakäynnin voit tilata puhelimitse
Helena Ahonen-Tarkiainen 0400-344811 tai
sähköpostilla viherahonen@posti.fi

Mikäli haluat tietää lisää suunnittelusta, ota yhteyttä!

Helena
Vihersuunnittelu Ahonen Helena Ahonen-Tarkiainen, 0400-344811, posti@viherahonen.fiMobiili